Tejberizs torta
A lépéseket sajnos nem fotóztam még akkor amikor ezt a süteményt készítettem. Ez a recept az ami szerepelt egy külön kiadású receptkönyvben.
Hozzávalók:
1.Alap tortalaphoz: (3 vagy 6 tojásos piskóta)
Ø 3 tojás
Ø 3 evőkanál liszt
Ø 3 evőkanál cukor
2.Alap tortalaphoz: (3 vagy 6 tojásos piskóta )
Ø 3 tojás
Ø 3 evőkanál liszt
Ø 3 evőkanál cukor
Ø 2-3evőkanál keserű kakaópor
3.Rizses krém: (3 tojásos alaphoz )
Ø 250g rizs
Ø 3-4 dl tej
Ø 5 dl tejszín
Ø 2 evőkanál cukor
Ø Vaníliás cukor
Ø Habfixáló
Ø 2 evőkanál fahéj (ízléstől függő)
4.Díszítés: kakaópor
Elkészítése: Alap 1
A tojássárgáját habosra verem a cukorral. Hozzáadom a lisztet, és végül hozzáforgatom a tojásfehérjét amit ár kemény habbá vertem . Kivajazott kilisztezett tortaformában 20-25 percig 180 fokon megsütöm.
Elkészítése : Alap 2
A tojássárgáját habosra verem a cukorral. Hozzáadom a lisztet és a kakaóport, és végül hozzáforgatom a tojásfehérjét amit már kemény habbá vertem. Kivajazott kilisztezett tortaformában 20-25 percig 180 fokon megsütöm.
Krém elkészítése:
Tejberizst főzök a rizsből és a tejből( lehet vizes rizs is vagy teljes tejből készült rizs). A tejszínhabot kemény habbá verem. Amikor a rizs kihűlt hozzáadom a fahájat, a cukrot és a vaníliás cukrot. Utána beleforgatom a tejszínhab 4/5 részét, mert a maradék tejszínhabbal bevonom a tetejét. A tortalapokat kettévágom és megtöltöm a krémmel. Amikor kész bevonom a maradék tejszínhabbal és beszórom kakaóporral.
A végeredmény így nézett ki :D 