Tejberizs torta

A lépéseket sajnos nem fotóztam még akkor amikor ezt a süteményt készítettem. Ez a recept az ami szerepelt egy külön kiadású receptkönyvben.

Hozzávalók:
1.Alap tortalaphoz: (3 vagy 6 tojásos piskóta)

Ø  3 tojás

Ø  3 evőkanál liszt

Ø  3 evőkanál cukor

2.Alap tortalaphoz: (3 vagy 6 tojásos piskóta )

Ø  3 tojás

Ø  3 evőkanál liszt

Ø  3 evőkanál cukor

Ø  2-3evőkanál keserű kakaópor

3.Rizses krém: (3 tojásos alaphoz )

Ø  250g rizs

Ø  3-4 dl tej

Ø  5 dl tejszín

Ø  2 evőkanál cukor

Ø  Vaníliás cukor

Ø  Habfixáló

Ø  2 evőkanál fahéj (ízléstől függő)

4.Díszítés: kakaópor

Elkészítése: Alap 1
A tojássárgáját habosra verem a cukorral. Hozzáadom a lisztet, és végül hozzáforgatom a tojásfehérjét amit ár kemény habbá vertem . Kivajazott kilisztezett tortaformában 20-25 percig 180 fokon megsütöm.
Elkészítése : Alap 2
A tojássárgáját habosra verem a cukorral. Hozzáadom a lisztet és a kakaóport, és végül hozzáforgatom a tojásfehérjét amit már kemény habbá vertem. Kivajazott kilisztezett tortaformában 20-25 percig 180 fokon megsütöm.
Krém elkészítése:
Tejberizst főzök a rizsből és a tejből( lehet vizes rizs is vagy teljes tejből készült rizs). A tejszínhabot kemény habbá verem. Amikor a rizs kihűlt hozzáadom a fahájat, a cukrot és a vaníliás cukrot. Utána beleforgatom a tejszínhab 4/5 részét, mert a maradék tejszínhabbal bevonom a tetejét. A tortalapokat kettévágom és megtöltöm a krémmel. Amikor kész bevonom a maradék tejszínhabbal és beszórom kakaóporral. 

A végeredmény így nézett ki :D